Ce facem cu cartile de vizita care ne raman?

Ni se intampla uneori sa comandam carti de vizita si, inainte de a le termina, ne schimbam numarul de telefon, adresa de e-mail sau poate chiar locul de munca. Astfel, aceste materiale nu mai pot fi utilizate. Daca v-a ramas un numar destul de mare de carti de vizita e bine sa optati pentru reciclarea acestora, insa daca e vorba doar de cateva materiale de acest gen le puteti folosi intr-un mod creativ, realizand o serie de elemente care pot fi un punct de atractie pentru birou.

Ideile sunt preluate de la o serie de oameni ce au dat dovada de multa rabadare si creativitate. Colectionand sau ramanand cu mai multe carti de vizita, acestia au incercat sa le utilizeze intr-un mod cat mai practic. Astfel, mai jos, va prezentam o altfel de modalitate de a utiliza acele carti de vizita care v-au ramas.

icon Business Card Menger Sponge – 66.000 de carti de vizita si 600 de ore de munca

In spatele acestei denumiri se ascunde mai mult de o idee, este vorba, de fapt, de un proiect care s-a derulat pe parcursul a 9 ani, fiind nevoie de 600 de ore de munca propriu-zisa.

Daca „buretele Menger” nu ti se pare cunoscut, cu siguranta ai auzit sau chiar te-ai jucat cu un  cub Rubik. De fapt, constructia buretelui Menger poate porni de la un cub Rubik. Si, fiindca daca ne apucam sa explicam ce presupune acesta intram in domenii ce tin mai mult de matematica, vom pune o imagine cu buretele Menger pentru a intelege mai bine cum trebuie construit un astfel de model.

carti de vizita Menger

Cred ca abia acum realizam de ce un astfel de proiect, care urmarea constructia „buretelui Menger” din carti de vizita, a durat 9 ani de zile. Rezultatul a fost expus pentru prima data in 2006, in cadrul celei de-a patra editii a conferintei Origami in Science, Mathematics and Education, desfasurata in Caltech.

Pentru construirea acesui model au fost necesare 66.000 de carti de vizita. Banuiesc ca sunteti curiosi de unde au fost obtinute acestea.

Jeannine Mosely, realizatoarea acestui proiect, afirma ca in februarie, 1995, compania pentru care lucra a trecut printr-un proces de rebranding, schimbandu-si denumirea. Astfel, a adunat de la toti colegii cartile de vizita ale acestora. In august, 1995, s-a confruntat cu  situatie asemanatoara, adunand in consecinta alte arti de vizita.

Chiar si cu aceste carti de vizita, plus cele pe care le-a primit de la furnizori si colaboratori, Jeannine Mosely mai avea nevoie de inca 18.000 de carti de vizita. Acestea au fost donate de o tipografie. Astfel, au fost adunate, per total, 66.000 de carti de vizita necesare constructiei acestui model.

Rezultatul va este prezentat in cateva imagini, mai jos, insa mai multe informatii despre acest proiect si despre planurile care au stat la baza contructiei „buretelui Menger” din carti de vizita, gasiti accesand link-ul acesta.

carti de vizita menger sponge

carti de vizita menger sponge 02

carti de vizita menger sponge 03

Vom continua sa prezetam, pe parcursul altor articole viitoare, si alte modalitati de utilizare a cartilor de vizita intr-un mod creativ. Pentru realizarea modelului prezentat in articolul de fata aveti nevoie de timp, rabdare si, nu in ultimul rand, de multe, multe carti de vizita.