Ce grosime au suporturile utilizate?

cartoane tipografiePe site, in fiecare pagina de produs am oferit detalii despre suporturile utilizate. Fie ca sunt cartoane standard, cartoane speciale, cartoane colorate in masa, folie de prolipropilena transparenta, alba, colorata sau folie magnetica, am incercat sa oferim mereu informatii referitoare la grosimea acestora fiindca am vazut ca e o caracteristica importanta pentru clientii nostri.

In tipar, grosimea unui carton sau a oricarui alt suport este calculata pe metru patrat. Grosimea suporturilor utilizate de tipografia Advice Media difera de la un produs la altul. In randurile urmatoare, vom oferi cateva detalii despre tipurile de suporturi pe care le folosim in productie.

Carti de vizita pe cartoane de 300 gr/mp

Pentru carti de vizita pe carton normal utilizam carton de 300 gr/mp, un carton rigid din gamele Colotech sau Mondi. Cartile de vizita pot fi tiparite si pe cartoane speciale. In acesta situatie, suporturile folosite difera prin textura si efecte. Putem printa pe cartoane perlate, sidefate, embosate, cretate, din fibre reciclate sau albite fara clor. Grosimea cartoanelor speciale este curpinsa intre 255 si 300 gr/mp. Intreaga gama de suporturi speciale pe care le utilizam se regasete pe site, in sectiunea Cartoane speciale.

Carti de vizita pe cartoane colorate cu grosime de la 330 gr/mp pana la 480 gr/mp

In productia de carti de vizita carton colorat, utilizam cartoane colorate in masa. In acest sens, am selectat cartoane de grosimi ridicate din portofoliul unora dintre cei mai importanti producatori de hartie din Europa, Cordenons si Fedrigoni. Dupa cum se poate vedea in pagina Cartoane colorate, grosimea acestora este cuprinsa intre 330 si 480 gr/mp. Cartoanele colorate in masa pot fi rosii, negre, maro sau bleumarine, fiind caracterizate prin rigiditate.

Folii de plastic colorat, transparent si folii magnetice

Un alt tip de suporturi folosite in productie de carti de vizita sunt foliile de plastic si cele magnetice.

Folia de plastic poate fi transparenta, alba sau colorata. Puteti realiza carti de vizita transparente pe folie de plastic cu grosimea de 0.5 mm sau 0.8 mm.

Folia magnetica este folosita in realizarea de carti de vizita magnetice sau magneti publicitari. Suportul utilizat este folia cauciucata cu propritati magnetice. In acest caz, printarea se realizeaza pe o singura fata.