Codurile QR pe carti de vizita

advicemediaChiar daca in afara tarii se vorbeste de mult timp de codurile QR (Quick Response), la noi acestea nu sunt la fel de des utilizate. Pana acum, doar cativa clienti, de obicei cei care lucreaza in domeniul IT, au comandat carti de vizita cu coduri QR incluse in design-ul acestora. In strainatate, codurile QR sunt deja depasite de NFC (near-field communication), datorita rapiditatii de vizualizare si de transfer a informatiilor.

Totusi, fiind integrate in campanii de marketing, in materialele tipografice, codurile QR au devenit un element de care poate beneficia orice companie. Problema apare la nivelul informatiilor oferite. Din acest motiv, daca optati pentru un QR code pe cartile de vizita, trebuie sa oferiti prin intermediul acestuia informatii extrem de utile si relevante: eventuale discount-uri, concursuri sau alte lucuri de genul acesta, ce pot determina o persoana sa acorde cateva minute pentru scanarea codului.

In momentul in care v-ati hotarat sa includeti un astfel de cod pe cartile de vizita, trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

check Alegerea informatiilor pe care vreti sa le transmiteti

checkCautarea si gasirea unui generator de coduri QR

O simpla cautare pe google dupa „QR code generator” iti va oferi lista intreaga de astfel de soft-uri. Pana acum, am testat si utilizat Kaywa, Delivr sau Goqr.

checkAdaugarea continutului si generarea codului

De obicei, puteti introduce un scurt text, o adresă web, un număr de telefon sau alte informatii de genul acesta.

checkSalvarea codului QR

Dupa parcurgerea acestui ultim pas, codul QR poate fi utilizat pe cartile de vizita sau pe alte tipuri de materiale tipografice.

checkModele de carti de vizita cu QR codes – mai jos, am selectat cateva modele de carti de vizita ce au integrate in grafica lor codurile QR

carti de vizita QR code 01

IMG_0621

carti de vizita QR code 03

carti de vizita QR code 04

carti de vizita QR code 05