Radiant Orchid, culoarea anului 2014

Radiant Orchid PantoneDupa cum ne-am obisnuit, in fiecare an, Pantone stabileste tendintele in materile de culoare.

Anul trecut, Emerald a fost desemnata culoarea anului 2013 si si-a facut simtia prezenta in toate domeniile, printing, fashion, design interior, design de ambalaj etc. Ieri, 5 decembrie 2013, printr-un comunicat de presa, Pantone a anuntat culoarea anului 2014.

PANTONE 17-5641 Emerald a fost inlocuit cu PANTONE 18-3224 Radiant Orchid, o culoare descrisa de catre reprezentantii companiei Pantone ca fiind captivanta, magica si enigmatica.

“In timp ce culoarea anului 2013, PANTONE 17-5641 Emerald, a servit ca un simbol de creștere, de reinnoire si prosperitate, Radiant Orchid ajunge pe paleta de culori pentru a declansa imaginatia” a declarat Leatrice Eiseman Said, director executiv al Pantone Color Institute.

culoarea anului 2014

Culoarea anului 2014 se vrea a fi o invitatie la inovatie, incurajand creativitatea si originalitatea. Conceputa ca o armonie incantatoare de fuchsia, nuante de violet si roz, Radiant Orchid inspira incredere si emana bucurie, dragoste si sanatate. Influentele acestei culori deja se simt, in special in industria fashion, unde marii creatori au inclus in colectiile de primavara-vara imbracaminte in nunate de Radiant Orchid.

Editia de ieri a celor de la The Wall Street Journal a aparut in nunate de Radiant Orchid, sub titlul „Everything’s Coming Up Orchid!”.

Radiant-Orchid

Pentru mai bine de un deceniu, Pantone a stabilit tendintele in materie de culoare, influentand dezvoltarea de produse si decizii de cumparare in mai multe industrii, precum cea de fashion, desing interior, design industrial, printing si design grafic. Incepand cu anul 2000, Pantone a fost compania care a desemnat culoarea fiecarui an.

culorile Pantone