Cum realizam design-ul unui afis?

Afisul reprezinta unul dintre cele mai intalnite moduri de diseminarea a informatiilor referitoare la companii, ONG-uri, institutii publice sau la evenimentele organizate de acestea.

Fiindca afisele sunt unele dintre cele mai utilizate materiale tipografice, ne propunem ca in acest articol, sa aducem cateva informatii referitoare la design si la modul in care trebuie conceputa partea grafica. Totusi, inainte de a face aceste precizari, trebuie sa mentionam cateva aspecte tehnice legate de afise.

In primul rand, trebuie stiut faptul ca, in momentul plasarii unei comenzi, trebuie sa alegeti dimensiunea afisului. Pe site-ul nostru, puteti opta pentru una dintre urmatoarele variante: SRA3, A3 sau A4.

In al doilea rand, trebuie sa aducem in discutie cateva informatii legate de grosimea hartiei utilizate. Gramajul hartiei este cuprins intre 80 si 90 g.  Afisele pot fi tiparite si pe cartoane mai groase, in functie de specificatiile beneficiarului.

In majoritatea articolelor publicate pana acum pe blog, am scris despre modele de carti de vizita, furnizand informatii despre modul in care putem realiza design-ul unor astfel de materiale tipografice. Astazi, facem acelasi lucru insa aducand in prim plan afisele sau posterele.

Aceste materiale trebuie concepute astfel incat sa atraga atentia publicului si sa disemineze cele mai importante informatii despre o anume companie, persoana publica sau eveniment. Chiar daca uneori exista tendinta de a furniza cat mai multe informatii si elemente grafice, un afist trebuie, totusi, sa-si pastreze simplitatea si sa comunice ceea ce este relevant.

Pentru a vedea cum pot fi concepute astfel de materiale, mai jos, am selectat cateva modele care speram sa va inspire.

poster individualism

afis creativ

afis tatu

afis Radu_Afrim

afis Down Way

afis festival

afis amuzant