Dictatori celebri cu jucarii de plus in brate

Untitled-4Artistul chinez Chunlong Sun a venit cu ideea stralucita de a crea o serie de portrete intruchipandu-i pe cinci dintre cei mai infami lideri mondiali ai istoriei recente si anume Fidel Castro, Muammar Gaddafi, Saddam Husein, Hugo Chavez si Mobutu Sese Seko, strangand in brate jucarii de plus. Nu suntem siguri daca seria de portrete realizate de catre artist expune „partea mai sensibila” a dictatorilor sau ii face chiar si mai ciudati.

Portretele acestor lideri mondiali dau frisoane celor mai multi dintre noi, insa, de data aceasta, postura in care apar e una neobisnuita.

Astfel de imagini ciudate sunt putin probabil sa apara in viata reala, asa ca artistul chinez Chunlong Sun a decis sa efectueze un experiment pentru a vedea cum ar arata acesti lideri tinand in brate jucarii de plus, folosindu-se de abilitatile sale de retusare a fotografiilor.

Care e povestea din spatele afiselor? Artistul chinez a cerut unor persoane care seamanau cu cei cinci lideri mondiali din istoria recenta sa pozeze pentru el. In fotografiile rezultate, modelele retusate cu maiestrie in Photoshop inspira sentimente ambivalente. Postura, atitudinea si expresiile faciale sunt cele obisnuite, accesoriile fiind cele care difera si care aduc o nota amuzanta asupra personajelor.

Pe de o parte, dictatorii arata ceva mai prietenosi si mai sensibili cu jucariile de plus in brate, dar, pe de alta parte, cu cat te uiti mai mult la imagini, cu atat mai ciudate si mai incomode ajung sa fie sau, cel putin, asa au declarat cei care au vazut portretele realizate de catre artist. Voi ce parere aveti?

Mai jos puteti vedea o parte dintre fotografiile realizate de catre artistul chinez Chunlong Sun.

dictatori celebri

dictator celebru

expozitie dictatori

Sursa: Inspiredm.com